måndag 9 mars 2015

Härliga måndag!

Vi har idag haft besök av några härliga, runt 1-åriga, barn, med sina mammor. Jag tror att jag är lika trött som Astrid, snart 4 månader. :) Jag har glömt hur det är att ha en 1-åring... Men det var jätteroligt, alla barnen är ju underbara! Vi fikade med hembakt banankaka och drömmar och lekte med allt och ingenting. :) Astrid kunde knappt slita sig från alla dessa härliga små barn, hon hade full koll på dom.

Även idag fick det bli något enkelt till middag. Med små barn står jag inte gärna så långa stunder i taget vid spisen. Men just idag det blev inte ens en liten stund vid spisen, det blev helt enkelt köpepizza. 

Igår lagade vi dock mat, som de flesta dagar. Det blev: 

Köttfärslimpa med butternutpumpa och kall vitlökssås




Köttfärslimpa
Vi blandade blandfärs med ströbröd (som fått svälla i vatten i ca 5 min), tacosalsa-hot, bbqsås, fetaost, gorgonzola, svarta oliver, salt och peppar. Vi glömde faktiskt att ha ägg i smeten men det hade varit bra med 1 ägg. Det gick bra utan men smeten hade hållit ihop ännu lite bättre med ett ägg i. När vi format limpan, penslade vi den med dijonsenap. Sedan åkte den in i ugnen, 200 grader i ca 1,5 timme. 

Butternutpumpa 
Butternut är pumpan som ser ut lite som ett stort päron eller en hel jordnöt (Niclas tycker den ser ut Barbapapa...), och den är väldigt god. Vi skalade pumpan och delade den i lite större klyftor. Sedan ner med klyftorna i en ugnsform tillsammans med olivolja, flingsalt och svartpeppar. Ugnsformen åkte sen in i ugnen på 175 grader i ca en timme. Pumpan ska vara mjuk med lite tuggmotstånd. 

Vitlökssås
2,5 dl créme fraiche 
1 dl majonäs
3 st vitlöksklyftor
1 msk honung

Blanda ihop, klart. 

Det blev riktigt gott!

Snart ska det komma upp veckomenyer här på bloggen, kanske vi kan få till några imorgon redan. Ha en fin kväll! Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar