Recept på kycklingfrikadeller kommer det här! Det blev en Italieninspirerande middag en kväll. :)
1 gul lök - riven
ca 500 g kycklingfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1/2 citron - saften
Salt
Peppar
Garlic & Pepper
Lime & Pepper
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
1 msk strösocker
ca 600 g passerade tomater
1 umamibuljongtärning
2 dl vatten
1/2 kruka basilika - hackad
Salt
Peppar
Garlic & Pepper
Lime & Pepper
Torkad mejram
Börja med tomatsåsen.
Hacka vitlöken och fräs den i lite olja. Tillsätt sockret och därefter tomaterna. Smula i buljongtärningen och tillsätt vattnet. Krydda efter smak. Låt sjuda medan du förbereder frikadellerna. Vänta med basilikan tills frikadellerna är klara.
Gör därefter frikadellerna.
Riv löken och blanda den med kycklingfärsen och övriga ingredienser till frikadellerna. Rulla därefter runda bollar av färsen. Det funkar bättre med blöta händer. Lägg därefter ner bollarna i tomatsåsen försiktigt. Låt det sjuda i ca 15 min. Bollarna flyter upp till ytan när de är klara. Rör därefter ner den hackade basilikan.
Servera med pasta och gärna lite parmesan på toppen
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar