söndag 12 april 2015

Chilispätta med cashewtäcke

Igår lagade vi något riktigt gott: Chilispätta med cashewtäcke. Det blev riktigt hett, vilket var bra nu när jag är dunderförkyld, chilin rensade fint i bihålorna. Givetvis kan du ta mängden chili efter din smak. 

Här kommer receptet.

Rödspättafiléer 
Salt
Vitpeppar 
1 1/2 dl cashewnötter 
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
1/2 dl ströbröd
2 msk sweet chili
1 citron
1 fiskbuljongtärning 
2 dl vatten 
Coctailtomater
Bladpersilja 

Sätt ugnen på 225 grader. 

Salta och peppra filéerna. Rulla ihop dom och lägg i en smord ugnsform. 


Hacka vitlök, cashewnötter, och chili. Blanda ihop dessa och tillsätt sweet chili, citronsaft och ströbröd. Ha på massan på fisken. Lägg i tomaterna i formen. 


Koka upp vattnet och ha i buljongtärningen. Rör om tills det löst upp sig. Häll därefter buljongen i ugnsformen. Ställ in i formen i ugnen i ca 20-25 min. Täck ev med folie på slutet så att det inte bränns. Strö över bladpersilja när du tagit ut formen. 


Servera med önskat tillbehör som t ex ris, bröd eller annat korn. Vi valde råris. 

Hejhej <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar