Igår lagade vi något riktigt gott: Chilispätta med cashewtäcke. Det blev riktigt hett, vilket var bra nu när jag är dunderförkyld, chilin rensade fint i bihålorna. Givetvis kan du ta mängden chili efter din smak.
Här kommer receptet.
Rödspättafiléer
Salt
Vitpeppar
1 1/2 dl cashewnötter
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
1/2 dl ströbröd
2 msk sweet chili
1 citron
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
Coctailtomater
Bladpersilja
Sätt ugnen på 225 grader.
Salta och peppra filéerna. Rulla ihop dom och lägg i en smord ugnsform.
Hacka vitlök, cashewnötter, och chili. Blanda ihop dessa och tillsätt sweet chili, citronsaft och ströbröd. Ha på massan på fisken. Lägg i tomaterna i formen.
Koka upp vattnet och ha i buljongtärningen. Rör om tills det löst upp sig. Häll därefter buljongen i ugnsformen. Ställ in i formen i ugnen i ca 20-25 min. Täck ev med folie på slutet så att det inte bränns. Strö över bladpersilja när du tagit ut formen.
Servera med önskat tillbehör som t ex ris, bröd eller annat korn. Vi valde råris.
Hejhej <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar