Det blev inte alls dumt! Eftersom jag inte är så hemma bland quorn så surfade jag runt och hittade ett recept på sajten: http://www.javligtgott.se/vegoburgare-bloody-good-vegetarian-bbq-poster-nr-1/
Jag gjorde med det jag hade hemma och gillar.
Vegetariska burgare
500 g quornfärs
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk kinesisk soja
3 ägg
1,5 dl ströbröd
Rökt paprika
Salt
Svartpeppar
Chilimix
Umamikrydda
Ta fram quornfärsen ur frysen ca 10 min innan du ska steka den.
Hacka vitlök och fräs den i olja, ha därefter i färsen som du steker tills den fått lite färg. Ha i kryddor efter smak, smula ner buljongtärningen och häll i vatten och soja. Rör om ordentligt och låt färsen fräsa till ordentligt i pannan. Låt den stå och svalna.
Blanda under tiden ägg och ströbröd och låt det stå och dra en stund. Blanda därefter färs med ströbrödsblandningen och forma biffar som du steker i lite olja.
Till dessa burgare serverade jag stekt halloumi, hemmagjord hamburgerdressing, lökringar, skivad tomat, stekt bacon (om man nu är vegetarian så skippar man givetvis bacon, jag är inte det och beställer gärna en vegetarisk pizza med skinka på pizzerian, men det är en annan historia) cornichonger och blandad grönsallad.
Hemmagjord hamburgerdressing
1 burk creme fraiche alt turkisk yoghurt
1 msk majonäs
Hackad saltgurka
1 msk ketchup
1 msk senap
Chilikrydda
Rökt paprika
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av och tillsätt ev lite av önskad krydda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar