onsdag 10 juni 2015

Panerad rödspätta med Asienpicklad fänkål och quinoasallad samt kall myntasås

Igår kväll åt vi något mycket gott, panerad rödspätta med asienpicklad fänkål och quinoasallad samt kall myntasås. Lite pilligt att dubbelpanera en vardagkväll, kanske du tycker men det här kan vara värt det eller så gör du det till helgen. :)


Så här gjorde jag:

Dubbelpanerad rödspätta

Rödspättafiléer 
Vetemjöl
Ägg
Ströbröd
Kryddor enl önskemål. Jag använde Chili explosion, torkad dill och mynta, limepeppar, salt och Seafood & fish.

Tina fisken och torka av filéerna. Krydda ströbrödet ordentligt och rör om. Lägg filéerna först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Stek de sedan i olja och lite smör. 

Quinoasallad 

Quinoa, antal portioner enl önskemål
Broccoli 
Fänkål, den gröna delen
Salt
Bladpersilja
Tomater

Koka upp vatten till quinoan enl portionsanvisningarna. Häll därefter i quinoa och broccoli som du skurit i små buketter och stjälken i bitar, ha även i fänkålen och salt. När quinoan är färdig är grönsakerna det med. Ha sist i hackad bladpersilja och hackade tomater. 

Kall myntasås

1 burk creme fraiche
1 msk majonäs
Hackad färsk mynta
Hackad bladpersilja
Flytande honung

Blanda ihop alla ingredienser till såsen och låt den stå i kylen ca 30 min innan servering

Asienpicklad fänkål

Det här receptet hittade jag i Lisa Lemkes nya kokbok, Lisa på landet. Det är så gott och passar till mycket. 



Ha en fin dag! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar