Rahkakakku
Botten:
100 g smör
3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ägg
Fyllning:
2 burkar kesella (totalt 500 g)
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Rivet citronskal från en liten citron
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med botten. Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt. Ha därefter i ägget och rör i mjölet. Knåda ihop den till en deg och tryck ut den i en löstagbar springform. Den får gärna vara lite ojämn på kanterna, det är bara vackert.
Gör nu fyllningen. Vispa grädden lätt och vispa sedan ihop den med kesella, ägg, socker och vaniljsocker. Ha därefter i citronskal efter smak. Häll fyllningen i formen och grädda kakan i ca 1 timme.
Låt sedan kakan svalna innan du tar bort formen, servera med varma hjortron eller ta fram gaffeln och ät den som den är.
Låter jättegott!
SvaraRaderaDen här kakan åt jag i Finland när vi bodde där under åttiotalet. Har letat efter receptet och TACKAR såå mycket! Y
SvaraRaderaHej! Vad roligt att höra! Älskar verkligen den här kakan. 😍 Uppdaterar inte bloggen längre men följ mig gärna på Instagram under samma namn om du vill se vad jag lagar och äter. 😊
Radera