måndag 4 maj 2015

Måndag men helgens efterrätt var god! :)

Så sitter jag här igen med ett sovande hjärtegryn på armen, det är måndag och min stora/lilla (svårt med att han stundtals är så stor och "vuxen" och stundtals ett litet barn) son är i skolan igen. Det gäller att hänga med i berg och dalbanan för det är verkligen häftigt när vi backar två steg och iakttar utvecklingen, med båda våra barn, som är på helt olika nivåer. 

I helgen hade vi besök av några vänner. De har två barn och vi har två, varav en av våra inte äter taco än pga ålder men den andra gillar tacos men då inte så hemskt mycket annat, så vi ville göra något som fungerar för alla. Dessutom skulle vi ha vegetariskt alternativ, så det fick bli något enkelt; tacos. Det fick bli med quornfärs, nötfärs med original tacomix samt nötfärs med smoked chili & garlic tacomix som serverades med alla möjliga slags grönsaker och såser och salsor. Tror alla var nöjda. 

Till efterrätt gjorde vi något riktigt gott, grillade frukter och sockerkaka som vi serverade med vaniljglass. Det fick bli laktosfri vaniljglass eftersom Niclas är laktosintolerant. Jag känner inte så stor skillnad nu mot den "vanliga" längre, det laktosfria utbudet har verkligen blivit riktigt mycket bättre mot vad det var förr. Man kan hitta det mesta. 

Till vår dessert.... 


Så här gjorde jag:

Skivad sockerkaka
Färsk ananas
Mango
Lime
Passionsfrukt 
Hallon
Färsk mynta

Grilla sockerkakan, ananasskivor, mangoskivor och limehalvor. Lägg upp allt på fat tillsammans med passionsfrukt, hallon och mynta. Servera med glassen. Limen är god att pressa över sitt fat med frukt och kaka. 

Mums mums! 

Ps. Receptet hittade jag i ICAs app :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar