söndag 10 maj 2015

Hinner inte riktigt med tiden....

Vart tar tiden vägen? Astrid har kommit in i en ny period, hon ska inte sova, typ alls, hon ska endast bli ledd runt i lägenheten så att hon kan upptäcka nya spännande saker. Hon kan ju inte gå själv än och gåstolen är ingen hit just nu för den är ju i vägen när hon ska pilla på saker, så det som återstår är att böja våra stackars ryggar och vandra omkring med en 68 cm hög liten krabat.  Så bloggen har fått vänta. Vi finns på Instagram, som smakaochnjut, där du kan se lite foton i väntan på inlägg. :)

Den här pajen, nedan, var super! Vegetarisk dessutom! Det händer inte ofta här i huset, att vi äter vegetariskt menar jag. Jag har inget emot det men Niclas vill gärna ha något rejält, typ som kött. Men denna gick hem och han saknade inte kött det minsta. Så nu vet ni, om ni råkar ha samma problem, så funkar denna paj alldeles utmärkt. 


Getostpaj

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
Kallt vatten

Fyllning
1 st rödlök 
2 st vitlöksklyftor 
Salt
Peppar
Torkad timjan
Getost
Färsk grönkål
Tomater
4 st ägg
4 dl mjölk
Salt
Peppar
1 dl lagrad ost

Börja med pajdegen. Rör ihop mjöl och smör till en smulig massa. Ha i lite kallt vatten, bara så den går ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och ställ in den i kylen i 30 min. 

Sätt ugnen på 200 grader. 

Förgrädda den naggade pajdegen i 10 min. Sänk sedan ugnen till 175 grader. 

Fräs strimlad lök och hackad vitlök i lite olja. Lägg därefter ut den i botten på pajdegen. Fräs hackad grönkål med lite flingsalt och lägg den sedan ovanpå löken. 

Skär getosten i mindre bitar/skivor och lägg den på grönkålen. Skiva tomat och lägg den överst. 

Vispa ihop ägg och mjölk, krydda och rör i den rivna osten. Häll äggstanningen i pajen och skjutsa in härligheten i ugnen.

Klar efter ca 45 min. Strö på lite rostade pumpakärnor och servera med en god sallad. 

Ha nu en härlig söndag! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar