Nu är det söndagkväll igen... Vart tar tiden vägen? Det är så mycket jag vill hinna med! Nå, nu ligger vi här igen, jag och lilltjejen, klockan är 23.05, hon sover äntligen och jag är alldeles utmattad.
I helgen har vi hunnit med lite loppis bl a. Jag gillar verkligen loppisar men fyndar sällan. Jag blir nog lite blind och får lite lätt panik när jag tittar på alla överfulla hyllor med krimskrams. Jag letade bakformar men det fanns inte en enda på något loppis. Har alla loppismänniskor gått och blivit baktokiga? Niclas däremot, han fyndade lite LPs, som vanligt. :)
Kummelfiléer
Vetemjöl, ägg och ströbröd för panering
Salt
Tillbehör:
Potatis
Kantarellsås
Kantarellsås:
Torkade kantareller
Vetemjöl
Salt
Vitpeppar
Ev en halv svampbuljongtärning
Mjölk
Grädde
Börja med att skära upp kummelfiléerna i mindre bitar. Salta fisken och förbered för panering. Rör ihop ett par ägg på ett fat, häll upp vetemjöl på ett annat fat och häll ströbröd på ett tredje.
Sätt på potatisen och gör sedan såsen.
Blötlägg svampen ca 30 min. Krama ur svampen och stek den i smör. Strö på vetemjöl och rör om. Häll på grädde och lite mjölk, lite i taget tills du har önskad konsistens. Den ska bli härligt krämig. Krydda med salt, vitpeppar och ha ev i en halv svampbuljong. Smaka av.
Panera fisken och stek sedan den i smör.
Servera rätten med citron och grönsallad.
Ha en härlig vecka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar