Silverkakan började ju bra men så glömde jag kvar den för länge i ugnen. Så går det när man försöker göra många saker samtidigt (alltid!)
Så det var ju bara att tänka om.
Jag gjorde en sockerlag med rom som jag marinerade bär i. Det blev ju supergott att dränka kakan i! Gör så här:
4 skivor torr kaka
1 dl muscovadosocker
1 dl vatten
Mörk rom efter smak
Bär efter säsong och smak
Grädde
Koka upp socker och vatten, rör i rom, smaka av så att det blir som du vill ha det. Ha därefter i bären. Jag tog det jag hade i frysen, svarta och röda vinbär och körsbär.
Låt bären marinera i sockerlagen minst en timme.
Sila sedan av bären men spara lagen. Lägg kakan i lagen och låt den stå och dra en stund, så att hela skivan blir indränkt. Servera den med bären och lättvispad grädde. Mums!
Imorn är det måndag igen, veckorna går så vansinnigt fort! Hoppas på en fantastisk vecka för dig med en massa god mat. <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar