lördag 23 januari 2016

Fredagsmys med vegetarisk burgare

Har börjat jobba deltid. Det är både skönt att komma hemifrån och att få tillbaka rutinerna lite. Det är ju en helt egen värld när man går hemma mammaledig, i bebisbubblan. Astrid kommer att börja förskolan i mars och då kommer jag att jobbar mer. Får se hur det går med vardagspusslet då. Tror att Astrid kommer att trivas på förskolan i alla fall, hon gillar verkligen andra barn så det ska bli spännande att se.

Igår hade vi fredagsmys, i vanlig ordning. Eller så mycket fredagsmys det nu kan bli hemma hos oss. Men vi försöker att äta något som vi alla kan tycka om. Nu syftar jag mest på Mille som är kräsen med maten. Igår blev det hamburgare, det är en av Milles favoriter. Jag gjorde både vanliga hamburgare och en vegetarisk variant. Den blev verkligen supergod, och fräsch! Det var också enkelt, bara att lägga fram olika tillbehör och så fick alla lägga ihop som dom ville. Mille körde sin standard: kött, ost, sallad och bacon.

Min vegetariska variant; sallad, halloumi, paprika, guacamole och syrad lök.



Guacamole

3 avokado
2 tomater
1/2 röd lök
1 liten chili
1 lime
1 kruka koriander

Hacka avokado, tomat, lök och chili och rör ihop. Riv i skal och pressa i saften från limen. Hacka koriandern och rör ner. Låt den gärna stå en liten stund innan servering.



Syrad lök

Dela löken i två halvor och skär halvorna i tunna skivor. Lägg löken i en 1-2-3-lag, en del ättika, två delar sockar, tre delar vatten. Till en röd lök hade jag 1/2 dl ättika, 1 dl socker, 1 1/2 dl vatten. Låt den stå en timme. Klar! Det här var superdupergott och passar som tillbehör till många rätter.


Ha en fin helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar