Nå, det här är en sådan rätt:
Jordnötspanerad schnitzel, färskpotatis och egengjord remouladsås.
Färskpotatisen kom vår kära granne, Bitte, över med på eftermiddagen. Hon hade skördat i sitt trädgårdsland och fått upp så mycket att hon delade med sig. Det blev vi så glada över! Tack Bitte! <3 Potatisarna var verkligen jättegoda! Så det var vad det fick bli till Schnitzeln vi hade planerat för.
Skinkschnitzel
Vi köpte köttet på gårdsbutiken här i närheten, Thuresson. Vi panerade det sedan med ägg, vetemjöl och ströbröd blandat med smulade jordnötter (körda i mixern) och kryddor. Stekte dom i pannan och serverade med potatis, citronbroccoli och remouladsås.
Broccolin kokade jag en liten stund i saltat vatten, det ska vara tuggmotstånd i den, tycker jag, lite knaprig. Sedan blandade jag den med lite flingsalt och citronolja.
Remouladsås
Här körde jag med det jag hade hemma, det ska egentligen även vara kapris i den men det hade vi slut på. Men det funkade bra utan.
2 msk majonäs
1 burk crème fraiche
Hackad saltgurka (mängd efter smak)
1 tsk dijon senap
Blanda ingredienserna och servera!
:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar